Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" και η πύρινη λαίλαπα.

" Παρά την τεράστια καταστροφή που υπέστη το ιππικό μας κέντρο από τη σημερινή πύρινη λαίλαπα, εμείς συνεχίζουμε πιό δυνατά,πιό έντονα,πιό δυναμικά...." είναι ένα από τα μηνύματα του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ". 
Χτες η πορεία της καταστροφικής πυρκαγιάς στη γενέτειρά μου, έπληξε το ιππικό κέντρου του Ομίλου μας. Οι ζημιές είναι μεγάλες αλλά εξίσου μεγάλη είναι η δύναμη και η αγάπη των ΣΠΑΡΤΑΚΙΣΤΩΝ για τους στόχους με βάση τους οποίους προχωράμε.


 Ο Όμιλος είχε ετοιμαστεί να φιλοξενήσει τα άλογα των φίλων από άλλα μέρη της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην 83η Ιππική Έκθεση. Η καταστροφή απ' ότι φαίνεται δεν στέκεται εμπόδιο σ' αυτή τη διαδικασία καθόσον ο παλμός πάθους είναι ανίκητος κι έτσι η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί.
Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Κωνσταντίνος Κοτσαύτης αποτελεί τον θεματοφύλακα της ιππικής παράδοσης της Ανδραβίδας, η οποία ως γνωστόν ριζώνει αιώνες πριν...Η αγάπη του για το άλογο και την ιστορία της πόλης αποδεικνύεται συνεχώς επί χρόνια!!Στη φωτογραφία φαίνεται πως με αυτοθυσία έτρεξε,  ώστε  να σώσει τις εγκαταστάσεις του ιππικού κέντρου του Ομίλου.

 Προσωπικά δεν έχω γνώση για την αιτία της φωτιάς αλλά αυτό που μου έκανε κάκιστη εντύπωση τα δυο τελευταία καλοκαίρια είναι το παρακάτω γεγονός:
Τον Αύγουστο του 2016 καθώς επίσης και του τρέχοντος έτους, κάποιος έκαιγε χόρτα και ξύλα κατά τις μεσημεριανές ώρες πολύ κοντά στην Αγ. Παρασκευή (κοιμητήριο) σε μέρα που είχε καύσωνα, με αποτέλεσμα η γειτονιά να γεμίσει στάχτες και φυσικά με κίνδυνο πυρκαγιάς.Φέτος είδα πως ήρθε όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά δεν γνωρίζω τη συνέχεια.Δυστυχώς αν δεν υπάρχει δόλος και η αμέλειά μας...μπορεί να αποδειχτεί εγκληματική.
 Οι εικόνες γεμίζουν θλίψη κάθε άνθρωπο και ιδιαιτέρως κάθε φίλιππο.
 Πάντα πίστευα ότι από τις στάχτες μπορεί να ξαναγεννηθεί κάτι νέο και καλύτερο.Το ίδιο πιστεύω και τώρα για τον "ΣΠΑΡΤΑΚΟ".
Εύχομαι με τη φλόγα αγάπης για το άλογο και την παράδοση της Ανδραβίδας που χαρακτηρίζει τους Σπαρτακιστές, να δημιουργηθεί ένα ρεύμα δύναμης και προόδου μεγαλύτερο απ' αυτό του ανέμου που βοήθησε την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...