Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Pride..Pride 2017.Οι δικές μου σκέψεις.

 Παρακολουθώντας την πρόσφατη επικαιρότητα σχετικά με τα κοινωνικά θέματα, οι σκέψεις μου σταμάτησαν ...στα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο στην Αθήνα καθώς και στις  ατελείωτες συζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά. Ειλικρινά οι φωτογραφίες αλλά και οι συζητήσεις νομίζω πως ξεφεύγουν από το δικαίωμα της επιλογής της σεξουαλικής ζωής, της επιλογής συντρόφου, του αυτοσεβασμού, των δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου γενικότερα. 
 Ως άτομο έμαθα να σέβομαι τους συνανθρώπους μου, αρκεί βέβαια να με σέβονται και αυτοί. Στην περίπτωση που δε με σέβονται απλά αδιαφορώ. Από μικρή παρατηρούσα την απρεπή συμπεριφορά της κοινωνίας προς τους ανθρώπους που είχαν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, όπως τους gay, τους σωματικά και ψυχικά ασθενείς. Ανέκαθεν ένιωθα στενοχώρια όταν βρισκόμουν μπροστά σε συμπεριφορές λεκτικής και συναισθηματικής βίας (σε περιστατικά σωματικής βίας δε βρέθηκα ποτέ) εναντίον κάποιων ανθρώπων. Πολλές φορές δεν δίστασα να υπερασπιστώ και  να προστατεύσω κάποιους συνανθρώπους μου που κινδύνευσαν άδικα και το ίδιο θα πράξω όποτε παραστεί η ανάγκη.
O έρωτας και οι εκδηλώσεις του, καθώς και η προσωπική ζωή του καθενός, ανήκουν στις ιερότερες εκφάνσεις της ανθρώπινης οντότητας.Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται δαφήμιση, ούτε και ύβρεις. Ίσως μια εκδήλωση διαμαρτυρίας επί συγκεκριμένων περιστατικών κάποιας μορφής βίας ή ότι παρόμοιο,να την χαρακτήριζα ως ουσιαστική και σημαντική προκειμένου να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά. Στην περίπτωση της παρέλασης με εμφανίσεις οι οποίες δεν αναδείκνυαν την φλόγα του έρωτα ούτε το πάθος της αγάπης, ούτε βέβαια την ερωτεύσιμη μορφή του σώματος και όπως είδα σε κάποιες φωτογραφίες ήταν σαν διαφήμιση κάποιων ειδών και προϊόντων.....νομίζω πως δεν προάγεται κάτι σχετικό με τα δικαιώματα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που έχουν δεχτεί πολλές φορές οι gay. Έχω φίλους gay, τους οποίους αγαπώ πραγματικά γιατί είναι αληθινοί, ξεχωρίζουν και έχουν στα ύψιστα σκαλοπάτια της ζωής τους τη  φιλία, αλλά τονίζουν την σοβαρότητα. Σοβαρότητα σημαίνει πως την προσωπική μου ζωή δεν την διαφημίζω. Κερδίζω το κοινωνικό γίγνεσθαι με την αξιοπρέπεια και την συμπεριφορά μου. Είμαι καλά με τον εαυτό μου και αν δε νιώθω καλά επισκέπτομαι τους ειδικούς όπως οφείλει να κάνει ο καθένας.Δεν επιτρέπω σε κανέναν να παρεμβαίνει στην ζωή μου, απλά γιατί δεν τον προκαλώ. Οι φίλοι μου δεν έχουν σχέση με την προαναφερόμενη εκδήλωση και συζητώντας καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως από κάπου...υποκινούνται αυτά τα δρώμενα...Αυτό είναι πασιφανές αν κρίνουμε την συμμετοχή "γνωστών προσωπικοτήτων" και μου δημιουργεί θυμό η ιδέα πως μοιάζει με εκμετάλλευση επί σκοπών..Ας σκεφτεί κάποιος ,αν αρχίσουμε όλοι να παρελαύνουμε τι θα πετύχουμε;
Κανένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να κατακρίνει την ζωή των συνανθρώπων του, αρκεί όμως να μην βρίσκεται στην ανηλεή πρόκληση. Δεν υπάρχει λόγος η σημαία μας να διαφοροποιείται. Η σημαία κάθε χώρας συμβολίζει τους αγώνες για την ελευθερία και τα ιδανικά. Οι γονείς ή  το περιβάλλον των gay πρέπει να τους αγαπούν και να τους προστατεύουν από κάθε είδους κίνδυνο, όπως θα έκαναν γενικά για τον άνθρωπό τους. Δεν περνάμε όμως στην αντίπερα όχθη να κακοχαραχτηρίζουμε τα παιδιά που μεγαλώνουν και δεν είναι gay!!Οι υπόλοιποι συνάνθρωποι οφείλουμε να ασκούμε ορθά το ρόλο μας στην κοινωνία και επίσης να είμαστε σοβαροί και όχι σοβαροφανείς. Η ομάδα που ανήκουμε σε σχέση με τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις δεν μας χαρακτηρίζει σωστούς και λάθος. Οι χαρακτηρισμοί έρχονται από εμάς τους ίδιους απλά και μόνο από την συμπεριφορά μας. 
 Με ποιον ή ποια, που και πότε, πως και γιατί...είναι αδιάφορο. Οι τόσες ύβρεις που εξαπολύονται μέσω του διαδικτύου από αυτούς που στέκονται ενάντια στους gay είναι τραγικό φαινόμενο. Όπως πολλές φορές και για διάφορα θέματα αναφέρω, ότι δεν μας αρέσει απλά το προσπερνάμε , το απαξιούμε. Όσο κακό μπορεί να κάνει σ' ένα παιδί η πρόκληση από τους gay, άλλο τόσο κακό μπορεί να κάνει η αντίθετη ακραία συμπεριφορά, η οποία μπορεί να το οδηγήσει ακόμα και στην δολοφονία..υπάρχουν παραδείγματα στην παγκόσμια και στην ελληνική κοινωνία. Στα παιδιά εξηγούμε -αν δεν μπορούμε μόνοι μας-με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, τι ακριβώς παρουσιάζεται στην ανθρώπινη φύση και τι είναι η ανθρώπινη φύση. Τα παιδιά έχουν πολύ σωστή κρίση αρκεί να μην τα επηρεάζουν οι μεν και οι δε. Είναι κυριολεκτικά έγκλημα.Το ενδιαφέρον κατοικεί στον κοινωνικό μας ρόλο, στο πως υποστηρίζουμε την έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ...στο αν έχουμε κατανοήσει τον σκοπό μας στην γη,στο πως προχωράμε στην Ολοκλήρωση..
******Για φέτος (2019) πληροφορήθηκα πως θα μπορούν να πηγαίνουν παιδάκια σε κάποιο σημείο στις 8 Ιουν , την ημέρα της εκδήλωσης δηλαδή...ώστε να τα βάφουν ή και να ντύνονται σύμφωνα με το αντίθετο φύλο από αυτό στο οποίο ανήκουν ώστε να δουν πως νιώθουν....Εδώ ομολογώ πως δεν επιθυμώ να χαρακτηρίσω αυτή την ιδέα..
ΥΣ. Ας ζει ο καθένας μας αυτό που αγαπά, ας χαίρεται της ζωής τις ομορφιές, χωρίς προκλήσεις, μίση και κακίες.
Οι φωτογραφίες ανήκουν σε παγκόσμια ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...