Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Στο συνεχές ταξίδι της ποίησης. Ελένη Θ.Π. Λουκά

 
 Στην Ελένη Λουκά, μου προξένησε το ενδιαφέρον η απλότητα του ύφους της, σε συνδυασμό με το πολυσχιδές του χαρακτήρα της.Πρόκειται για μια σπουδαία επιστήμονα στον τομέα της βιολογίας, καθηγήτρια της γερμανικής γλώσσας και ταυτόχρονα μια ποιήτρια  που αγγίζει τις ψυχές, που μας κάνει συνοδοιπόρους στο ταξίδι κάθε έργου της, χωρίς βερμπαλιστικούς όρους, δίχως ίχνος έπαρσης κατακτητή του λογοτεχνικού χώρου. Εκτός αυτών των σπουδαίων που τη χαρακτηρίζουν, η Ελένη υποστηρίζει απόλυτα τον όρο άνθρωπος, αφού η καθημερινότητά της κυλάει ανάμεσα από τις ισχυρές ευαισθησίες της καθώς και τις ανησυχίες της, για τους ανθρώπους, για το περιβάλλον, για την πατρίδα.
 Tην Κυριακή στις 30 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 2ης Συλλογής του 2016, της Ελένης. Το αντίστοιχο βιβλίο περιέχει ποιήματα, σκέψεις και ένα μύθο.
Ο τίτλος του έργου "ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΓΗΣ", μου δημιούργησε μια απορία για μια διαδρομή ζωής, που οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε. Νομίζω ότι μας βγάζει από κάθε συνηθισμένη πορεία...αναζητώντας μιαν αυγή -όταν οι άλλοι κοιμούνται-εκείνο που θα δώσει χαρά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αυτό το μοναδικό που θα λάμψει την αγάπη και την ειρήνη σ' όλη την οικουμένη.
Εδώ αξίζει να παρακάμψω και να αναφερθώ με λίγα λόγια στις Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ. Γεννήθηκε στις αρχές της κρίσης και προχωράει με βήματα σταθερά προοδευτικά. Αξίζουν συγχαρητήρια στην υπεύθυνη κ. Λένα Παντοπούλου, για την ξεχωριστή της ευγένεια και όλη την εξαιρετική της προσπάθεια σ' έχα χώρο όχι απλό και εύκολο.
 Η εκδήλωση της παρουσίασης, στο ρομαντικό χώρο του πιάνο bar Θέσις 7 στο Μοναστηράκι, στέφθηκε με χαρακτηριστικά ασυνήθιστα, για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το κλίμα ήταν ανθρώπινα ζεστό, μακριά από τη στυγνή εμπορική επιδίωξη. Η υπεύθυνη της παρουσίασης καθώς και όλοι οι ομιλητές, μας γνώρισαν την Έλενα καθώς και το έργο της, με λόγια απλά και ουσιώδη. Το μουσικό μέρος, με τα μελοποιημένα ποιήματά της απερίγραπτο!!υπέροχο!!Ο μουσικοσυνθέτης  Γιώργος Στεργίου, Καθηγητής του Ωδείου Φίλιππος Νάκκας που έκλεισε την παρουσίαση με δικές του διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών, μας ενθουσίασε.
Καλοτάξιδο αγαπημένη μας Ελένη!Και εις άλλα με υγεία και πάντα καλή διάθεση!

 
 Στιγμές απλά αποτυπωμένες για το νέο ταξίδι στην ποίηση!

 
Η Ελένη, μου ανακάλυψε πως ο τρόπος γραφής μας, έχει κοινά και εγώ το επιβεβαιώνω. Είναι μυστήριο να μοιάζουν οι σκέψεις των ανθρώπων!
Με τις καλύτερες των εντυπώσεων και γλυκές ευχές στην Ελένη, στην κ. Παντοπούλου καθώς και σε όλους που συμμετείχαν, ως παρουσιαστές, ομιλητές ή θεατές -αναγνώστες.

2 σχόλια:

  1. Το σχετικό άρθρο στο διαδικτιακό Blog σου Σοφία με τιμά ιδιαίτερα και σου εύχομαι να συνεχίσεις ως μια τόσο αξιόλογη συγγγραφέας και ποιήτρια που είσαι το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό σου έργο.Σε ευχαριστώ θερμά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με τιμάς.Εύχομαι και σε εσένα ότι καλύτερο.Με υγεία και καλή διάθεση, να ανταμώνουμε πάντα σε λογοτεχνικές -ποιητικές διαδρομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...