Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η Ανδραβίδα πάντα στις σκέψεις μου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν επιλεγεί τυχαία από το άλμπουμ όπου καταχωρούνται τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της περιοχής της ιστορικής γενέτειρας!

Η Ανδραβίδα ανήκει στο λαμπρό μακρινό παρελθόν, στο μελαγχολικό παρόν, στο αβέβαιο μέλλον.Ο τόπος δεν παρουσιάζει σημάδια προόδου, αφού οι αρμόδιοι όπως φαίνεται τον έχουν αφαιρέσει από τον ορίζοντα των στόχων τους. Κάποιοι απ' το λαό της, δείχνουν να κατανοούν την πλήρη απαξίωση του τόπου και προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του, κάποιοι αδιαφορούν μπροστά στο γνωστό "βόλεμα"...Κανένας λογικός νους δεν επιθυμεί την επαναφορά των Φράγκων Ηγεμόνων (όπως διατυπώθηκε από κάποιο πρόσωπο)...όμως αντίστοιχα δεν ικανοποιείται από την παρούσα κατάσταση. Η ευθύνη είναι μεγάλη και μερίδιό της έχουν πολλοί από τους κατοίκους αλλά και οι εκλεγμένοι της συμπολίτευσης ( υπήρχαν από παλιότερα διάφορα θέματα που ήταν γνωστά) ακόμη περισσότερο.
Κατηγορώ την αδιαφορία καθόσον είναι η επίσημη αρωγός της καλλιέργειας της ασυδοσίας.Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι το ενδιαφέρον για το κοινό καλό και όχι για το προσωπικό γίγνεσθαι , γεννά την πρόοδο.Ήδη κάποιες ομάδες με αγώνα και θυσίες φροντίζουν για την προβολή της περιοχής μας. Επίσης υπάρχουν λίγοι επαγγελματίες που προσπαθούν, παρουσιάζοντας άριστη εικόνα στο κοινό από το αντικείμενό τους (αυτούς πρέπει να μιμηθούν και οι υπόλοιποι). Μια κωμόπολη με το μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στο Δήμο Ανδραβίδας -Κυλλήνης, με εμφανή ρυμοτομία, με πανέμορφη πλατεία είναι δυνατόν να μην αξίζει του ενδιαφέροντός μας; Ένα ευλογημένο μέρος της Πεδινής Ηλείας, με μακραίωνη ιστορία...φυλή αλόγων...Φράγκικος Ναός..Πρωτεύουσα του Πριγκηπάτου της Αχαϊας.
Ο τουρισμός είναι το μαγικό κλειδί για την Ελλάδα και εν συνεχεία για κάθε γωνιά της.Mια από τις γωνιές της είναι και η Ανδραβίδα. Πως θα παρουσιάσουμε στους τουρίστες (Έλληνες ή Ξένους)  τα μαγαζιά (τα περισσότερα μέχρι πρόσφατα) που δεν δέχονται συναλλαγή μέσω τραπεζικών καρτών στη σημερινή εποχή; Με τι δεδομένα θα τους πείσουμε να προτιμήσουν την πόλη για την έξοδό τους,όταν η περιποίηση παρουσιάζει έλλειψη επαγγελματισμού (όπου κι αν πάει κάποιος το απαραίτητο είναι να του προσφέρουν αμέσως νερό με ποτήρι βέβαια.., χρειάζεται το συνοδευτικό κουλουράκι ή κεκάκι στον καφέ, απαιτείται οι σερβιτόροι να ξεχωρίζουν μέσω της ενδυμασίας τους...πόσο δύσκολο είναι να φοράνε ομοιόμορφα μπλουζάκια, απαιτείται τουλάχιστον στις επίσημες εορτές και το καλοκαίρι η εμφάνιση να εκπροσωπεί την αξία της ημέρας.., ο επισκέπτης που σίγουρα έχει εμπειρία από μαγαζιά δεν αρέσκεται να κάθεται σε φθαρμένα καθίσματα. Επίσης κάποια κεράκια τύπου ρεσώ δίνουν μια πιο γλυκιά ατμόσφαιρα. Η δυνατότητα παρασκευής τοστ ή φρέσκου χυμού από πορτοκάλι, θεωρούνται δεδομένα).
Όλα όσα προαναφέρθηκαν αποτελούν τα λεγόμενα φίλων (μεταξύ αυτών και επιχειρηματιών από άλλη περιοχή της Ελλάδος) που πέρασαν από την Ανδραβίδα και μελέτησαν την κατάσταση....για δικούς τους λόγους.Επίσης αρνητική εντύπωση έδωσε η πλατεία μας στην οποία δεν αφήνεται κενό για βόλτα...ειλικρινά μόλις βρεθήκαμε στην Αθήνα με τους φίλους μας και μιλήσαμε για τις εντυπώσεις τους, ένιωσα πολύ άβολα..Όταν είσαι επιχειρηματίας και φυσικά θέλεις κέρδος αφού εργάζεσαι, πρέπει να καταναλώσεις αντίστοιχα χρήματα για τη βελτίωση της ποιότητας των παροχών σου...διαφορετικά δεν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσεις. Ίσως όσα αναφέρθηκαν, αρχικά να μην είναι αρεστά...με λίγη σκέψη όμως μπορεί να αποδώσουν καρπούς για όλους. Καθόσον η θερινή περίοδος πλησιάζει, νομίζω πως μπορούν να γίνουν κάποια βήματα βελτίωσης.
Σχετικά με ένα επίκαιρο θέμα, που ταξιδεύει στο διαδίκτυο, θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου προς όλους τους συνδημότες. Η διαπίστωση πως το όμορρο χωριό ευνοείται δεκαετίες τώρα, δε σημαίνει πως υπάρχουν μίση και κακίες. Ο λόγος γίνεται για την πρόταση της δημιουργίας Δημ. ΙΕΚ. Προσωπικά όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, δεν έχω στενοχωρηθεί τόσο, με τους εκλεγμένους της συμπολίτευσης των γύρω χωριών, όσο με τους εκλεγμένους της Ανδραβίδας. Αδιάσειστα στοιχεία του παρελθόντος....εμφανέστατη εύνοια κατά το παρόν. Όταν επιλέγεις να εκπροσωπήσεις τον τόπο σου, πρέπει να το έχεις μελετήσει πολύ καλά πριν. Αν δεν μπορείς να "χτίσεις" κάτι νέο, τουλάχιστον να μπεις στη μάχη ώστε να μην "γκρεμίσουν"..Ούτε το Αστυνομικό Τμήμα δεν έμεινε στην πόλη..που θυσίασε στο βωμό του καθήκοντος  2 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η απαξίωση του Λαογραφικού και Μουσικού Τομέα που οφείλεται; Προσωπικές μου διαπιστώσεις. Δεν μπορεί ο τόπος να στηρίζεται στα μικροπολιτικά δρώμενα.
Αρκετοί επειδή ενοχλούνται με την διατύπωση των απόψεών μου, έχουν προβεί κατά το παρελθόν στη διαγραφή μου από τη λίστα του FB.Κάποιοι άλλοι θα το κάνουν διαβάζοντας το σημερινό αφιέρωμα. Τους εύχομαι να καταλάβουν ότι οι προθέσεις μου είναι η πρόοδος του τόπου και εν συνεχεία όλων, ιδιαιτέρως όσων ζουν στην περιοχή. Τους εύχομαι να μάθουν να ζουν χωρίς μικροψυχίες, να μην αγκαλιάζονται με τη λέξη "παρεξήγηση", καθόσον για όλα υπάρχει εξήγηση.Είναι πικρό, να βρίσκεσαι με συμπατριώτες και να σου λένε "που είναι η Ανδραβίδα που έσφυζε από ζωή; Που είναι η πλατεία..όλοι εκεί μαζευόμασταν, ακόμη και από μεγαλύτερες πόλεις του Νομού μας".
Τη διάθεσή μου να βοηθήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου όπου μπορώ, την έχω εκφράσει μέσω των συλλόγων που ανήκω ως μέλος, καθώς και μέσω της διαδικτυακής, της τηλεφωνικής, της διά ζώσης επικοινωνίας μας. Εκεί που δεν θα συμμετάσχω θα είναι στην οποιαδήποτε κομματική "συντεχνία", καθώς επίσης επιλέγω να προσπερνάω διφορούμενες και διπρόσωπες σχέσεις και συμπεριφορές.
Επιλέγω την προσωπική μου σελίδα να εκφράζω τις απόψεις μου και δέχομαι την κριτική σας , τις διορθώσεις σας σε τυχόν λανθασμένα στοιχεία, τις διαφωνίες σας. Η ρεαλιστική κριτική είναι αυτή που λύνει τα προβλήματα και θέτει τους ανθρώπους σε νέες βάσεις.
Με την ευχή για κάθε τι καλό της Ανδραβίδας μας!

Εύχομαι και υπόσχομαι, να προσπαθώ για την ανάκαμψη του τόπου μας  με κάθε συμπολίτη που ενώνονται οι στόχοι μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...