Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η προετοιμασία του παραδοσιακού γάμου από το Λαογραφικό Σύλλογο Ανδραβίδας "ΜΩΡΙΑΣ" .

Οι παραδόσεις, μας κρατάνε ακόμα ζωντανούς, μου είπε πριν λίγες μέρες ένας σπουδαίος άνθρωπος! Συμφωνώ απολύτως μαζί του!!Δύσκολες εποχές , πολλές οι απειλές γύρω απ' τη Χώρα μας, αλλά τα έθιμά μας, χρειάζονται μεράκι και δουλειά!Σκορπίζουν ήχους χαράς, πινελιές αισιοδοξίας, ελπιδοφόρα χρώματα για το μέλλον. 
Ο γάμος ετοιμάζεται και πρέπει όποιος μπορεί να παρευρεθεί!!!

 Η κ. Οικονομοπούλου ως η πιο έμπειρη συντονίζει τις κινήσεις!!Ήρθε στην Αθήνα και αγόρασε τα υλικά για το νυφικό, τις μπουμπουνιέρες και όλα τα απαραίτητα!!Επειδή έχει τρομερή ικανότητα στο σχέδιο και το ράψιμο, έκανε και τις απαιτούμενες πρόβες στο ζευγάρι, για το νυφικό και το κοστούμι. Έτσι έκαναν παλιότερα οι αρχοντικές οικογένειες, ψώνιζαν όπως έλεγαν, από την Πάτρα ή την Αθήνα. Απ' ότι φαίνεται το ζευγάρι θα είναι τυχερό με τέτοιο προσωπικό να ετοιμάζει το μεγάλο γεγονός!
 Αρκετές κυρίες βοήθησαν και ετοιμάστηκαν οι παραδοσιακοί ανδραβιδέικοι κουραμπιέδες!!η μυρωδιά μέθυσε τη γειτονιά!!έτοιμες οι μπουμπουνιέρες από τούλι....πάμε για το γλέντι  ούλοι (ντοπιολαλιά).
Όταν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!!!Συγχαρητήρια στην Παναγιώτα και τις συνεργάτιδές της!!
 Τόσο λαχταριστό αυτό το τραπέζι!!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και οι προσκεκλημένοι να απολαύσετε το γάμο!!να ζήσετε στα παλιότερα χρόνια, να ονειρευτείτε  και να διασκεδάσετε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...