Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση για την 6η Νυχτερινή Ποδαράτη , στην Ανδραβίδα.


Πριν λίγα χρόνια στην Ανδραβίδα μια παρέα ανθρώπων, με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας, αναζητούσαν κάποια δραστηριότητα που θα έδινε το χρώμα που έλειπε απ' αυτόν, σχετικά με την αποκριάτικη περίοδο.
Κάποια πρόσωπα από την παρέα που είχαν ζήσει στην Πάτρα, με την εμπειρία των καρναβαλικών πατρινών δρώμενων, εισήγαγαν την ιδέα της "ποδαράτης". 
Η κοινοποίηση της ιδέας στους συμπολίτες αρχικά, δεν έτυχε και τόσο θετικής αντιμετώπισης, καθόσον υπάρχει μια αμφιβολία, για κάτι το νέο στη νοοτροπία της περιοχής.
Ξεπερνώντας κάθε είδους ηθικό ή πρακτικό εμπόδιο, η Νυχτερινή Ποδαράτη ξεκίνησε.
Πριν 4 χρόνια είχαμε βρεθεί οικογενειακώς και πραγματικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ζωντάνια που είχε εκείνο το βράδυ η Ανδραβίδα.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η 10μελής Ομάδα που επιμελείται το νυχτερινό καρναβάλι της πόλης, εργάζεται και προσπαθεί, με τη βοήθεια κάποιων εθελοντών ακατάπαυστα όλο το χρόνο, χωρίς την αρωγή κανενός επίσημου φορέα.Ίσως και γι΄ αυτό είναι ξεχωριστή.Πιστεύω ότι πρέπει όλοι οι συμπολίτες να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, που εμφανώς αποσκοπούν στο κοινό καλό.





Θα ήταν σοβαρή παράλειψη, να μην αναφέρω ότι αυτή η Ομάδα, φροντίζει  τον αποκριάτικο στολισμό της Ανδραβίδας.Η πόλη έχει ανάγκη του εορταστικού ύφους.


 Είμαι σίγουρη ότι κάθε χρόνο η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων μας θα δυναμώνει και η Ποδαράτη θα αποτελεί ένα τμήμα της κληρονομιάς προς τους νεώτερους.
 
Mετά  την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης από τις ομάδες, θα στηθεί  στην πλατεία ένα ξέφρενο γλέντι με δωρεάν ποτά για τον κόσμο κεράσματα και ατέλειωτα πυροτεχνήματα!
 Η Ομάδα της Ποδαράτης και όσοι στέκονται δίπλα της καθώς και η Ανδραβίδα σας περιμένει για να γιορτάσετε το φετινό καρναβάλι, μαζί με μια αξιόλογη απόδραση προς την Πεδινή Ηλεία!

Εύχομαι καλή επιτυχία, μαζί με τα συγχαρητήριά μου προς όλη την Ομάδα και τους εθελοντές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...