Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μια παραγωγός ντοκιμαντέρ από την Ανδραβίδα, με διεθνή διάκριση και ξεχωριστή μετριοφροσύνη.





 Η φύση χωρίς αμφιβολία έχει σκορπίσει πλούσια τα δώρα της, στην Ανδραβίδα. Αυτή η όμορφη κωμόπολη εκτός του φυσικού της κάλλους και της μακραίωνης ιστορίας της , κατά καιρούς αναδεικνύει σπουδαίες προσωπικότητες του πνεύματος, των γραμμάτων και της τέχνης (λογοτεχνία, μουσική, γκράφιτι και πολλά άλλα).
Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα σ' έναν καλλιτεχνικό  χώρο  και καθώς συζητούσαμε, χρειάστηκε να ξετυλίξω το βιογραφικό μου.Όταν άκουσε κάποιος γνωστός σκηνοθέτης το όνομα της Ανδραβίδας, με χαρά μου συστήθηκε και με ρώτησε αν γνωρίζω τη Φωτεινή Οικονομοπούλου.Αισθάνθηκα πραγματικά τιμή, γιατί είναι πολύ αξιόλογο για τον τόπο μας, να έχει μεγαλώσει ανθρώπους που τον κάνουν γνωστό, χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Το αφιέρωμα αυτό αποτελείται από συναισθηματικά στοιχεία για το καλό του τόπου, χωρίς να το γνωρίζει η Φωτεινή που πιστεύω να με συγχωρέσει. Ανέκαθεν θαύμαζα τους ανθρώπους οι οποίοι όπου κι αν βρέθηκαν, σε όποια σκαλοπάτια και αν ανέβηκαν,  δεν ξεχνούσαν να κουβαλούν τον τόπο που γεννήθηκαν, τον τόπο που μεγάλωσαν.Όλους αυτούς που η παρουσία τους είναι σημαντική για τον τόπο και την κοινωνία γενικότερα.


Διαβάζοντας στο διαδίκτυο, διάφορα άρθρα και αφιερώματα, σχετικά με τη Φωτεινή και τη δουλειά της, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως η ιδιαίτερη πατρίδα, δεν έχει παρά να καμαρώνει για ακόμη ένα παιδί της, που προοδεύει. Η φωτογραφία ανήκει στην τελετή  της βράβευσή της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για την  ταινία της με τίτλο  «Παίζοντας με τη φωτιά» σε σκηνοθεσία της Αννέτας Παπαθανασίου. 
Ως άνθρωπο εγώ θα την ονόμαζα "ξεχωριστό παιδί", αφού στη ζωή της προχωράει με οδηγό τις αξίες. Στη δουλειά της η προτίμηση της δημιουργίας ανθρωποκεντρικών ντοκιμαντέρ, γεννιέται από τα ανθρωπιστικά της ιδεώδη. Έργα της αποτελούν οι ταινίες
“Καντίρ – Ενας Αφγανός Οδυσσέας” που γυρίστηκε στο Αφγανιστάν και “Οι Νύμφες του Hindu Kush”, που γυρίστηκε στο Πακιστάν».Το «Παίζοντας με τη φωτιά» είναι το project που έδωσε το βραβείο «Doc on Air» της ΕΡΤ στη Φωτεινή Οικονομοπούλου που έκανε την παραγωγή και στη σκηνοθέτη Ανέτα Παπαθανασίου.

Καλή συνέχεια Φωτεινή σε όλο σου το έργο.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...