Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ!!

 Επέλεξα για φέτος τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα να συνοδεύονται, με φωτογραφίες από την πρόσφατη γιορτή του Λαογραφικού Συλλόγου Ανδραβίδας "Ο ΜΩΡΙΑΣ", που αποτελεί και το λαογραφικό μουσείο της πόλης. Στη λαογραφία αναφέρομαι κατά καιρούς, καθόσον πιστεύω ότι είναι η επιστήμη, ο φορέας που διατηρεί το ξεχωριστό χρώμα κάθε λαού.
 Η κ. Οικονομοπούλου ως υπεύθυνη του Συλλόγου, με μεγάλη εμπειρία στον πολιτιστικό τομέα θεωρείται πρωτοπόρα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, αφού ουσιαστικά ξεκίνησε την εορτή με τον Άγιο Βασίλη, ουσιαστικά του Santa Claus.Aυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν εορτές κι από άλλους φορείς στην Ανδραβίδα. Όμως η εορτή του εν λόγω Λαογραφικού Συλλόγου, αποτελεί μια ξεχωριστή πνοή για την ιστορία που τη συνοδεύει, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στη θέληση της κ. Οικονομοπούλου και των εθελοντών συνεργατών της.
 
 Όπως ξαναέγραψα πριν λίγες ημέρες, πρωτοποριακή αύρα δίνει κάθε τέτοια εποχή στην Ανδραβίδα και ο στολισμός της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου, για τον οποίο έχουν δοθεί συγχαρητήρια από επισκέπτες στην πόλη μας.
 Η γιορτή για την οποία γίνεται λόγος, πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου με τη συνεργασία της ιστορικής Φιλαρμονικής της Ανδραβίδας "ΑΡΙΩΝ" καθώς και πλήθους κόσμου.

 Μεγάλοι και μικροί χάρηκαν αφού αυτές τις ημέρες όλοι γινόμαστε παιδιά!
Η θαλπωρή του σπιτιού του Αη Βασίλη!
 Πόσα να γράψω γι' αυτήν την εξαιρετική προσωπικότητα που επιμελείται με τόση αγάπη και λεπτομέρεια, όσα δημιουργεί!!
 
 Μια παρέα από εκλεκτές Κυρίες της Ανδραβίδας στο τραπέζι με τα παραδοσιακά γλυκίσματα, μεταξύ των οποίων και η υπεύθυνη της ομάδας "Ποδηλάτες Ανδραβίδας" , η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αγγέλα Κουτζιαμάνη -Τζούμα.
 Τα αξιέπαινα παιδιά της Φιλαρμονικής μας!
 Η εορταστική πορεία ξεκινά.
 Μας στέλνουν τις ευχές τους!!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...