Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016, ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ..

  Aπόψε σε μια πραγματικά άριστα οργανωμένη  τελετή,  πραγματοποιήθηκε  η απονομή των διακρίσεων του 6ου Ποιητικού Διαγωνισμού, με την ευκαιρία των ΒΡΑΥΡΩΝΙΩΝ 2016. Όσα συγχαρητήρια  και να εκφράσω θα είναι λίγα , μπροστά σ' αυτή τη μαγευτική βραδιά, που έλαβε χώρα στον ξενοδοχείο MARE NOSTRUM. Όλοι οι ομιλητές απέσπασαν την προσοχή μας, με τα λιτά αλλά μεστά λόγια που εξέφρασαν.
Από 186 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δόθηκαν 4 βραβεία και 36 έπαινοι, μεταξύ των οποίων και στο ποίημά μου  "ΟΡΦΕΑΣ  ΚΑΙ  ΕΥΡΥΔΙΚΗ", εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία.
                                               Η μελωδία της λύρας του
                                               ηχούσε στα πέρατα της γης.
                                               Μαγεμένοι οι άνθρωποι,
                                               ήμερα τα άγρια ζώα.
                                              Τα δέντρα χόρευαν.
                                              Αλκυονίδα ψυχή του χειμώνα,
                                              ήρθε η γλυκιά κοπέλα του.
                                              Μετά τον λαμπρό γάμο,
                                              του πεπρωμένου τον δρόμο
                                             πήρε, εκεί όπου διασταυρώθηκε
                                             με το φαρμακερό φίδι.
                                             Ο Καλός της με την λύρα του,
                                             ζητώντας την,
                                             άνοιξε πανιά για του Άδη
                                             τον ωκεανό.
                                            Ο πόθος και η λήθη..
                                             ξέχασε την συμβουλή..
                                            Γύρισε μόνος του στο δάσος
                                            με συντροφιά τον πόνο.
                                           Οι Μαινάδες με τα δόρατα
                                           τους έδεσαν για πάντα.
                                           Η αγάπη νικήτρια στου
                                           Κάτω Κόσμου το παλάτι.
       
 Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν οι απονομές. Το δεύτερο μέρος πλαισίωναν η ορχήστρα Ambassadors και η Χορωδία "Βραυρωνία Αρτέμιδα" Φιλανθρωπικό. Στο δεύτερο μέρος...η συγκίνηση και η ψυχαγωγία μαζί!!Φωνές που έφταναν στον ουρανό, πενιές επίσης...το ξεκίνημα με τους "χαρταετούς" σε σόλο μπουζούκια, τα οποία έκαναν μια κατάμεστη αίθουσα από λογοτέχνες και φίλους της λογοτεχνίας να δακρύσουμε, να βλέπουμε τα όνειρά μας, ως πολύχρωμους χαρταετούς που πέταγαν όλο και πιο ψηλά..Πόλη μαγική, Στο Λαύριο γίνεται χορός, Όμορφη πόλη, Κοιμήσου Αγγελούδι μου, Δόξα των Θεώ, Πέρα από τη θάλασσα, Μυρτιά, Χίλια μύρια κύματα, Χρυσοπράσινο φύλλο, Η μάνα του Αλέξανδρου, Μαλαματένια λόγια, Δρόμοι παλιοί......από φωνές αγγελικές, νέων παιδιών, που προκαλούσαν να τους συνοδεύσουμε...και το πέτυχαν, με αποκορύφωμα στο κλείσιμο, που όλοι μαζί στείλαμε την προσευχή μας για την Ελλάδα ...Τη δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...
Αυτή την λογοτεχνική και μελωδική εκδήλωση, έκλεισε η Χορωδία, η οποία μας κατέπληξε!!Ο Χοράρχης σε μια υποδειγματική παρουσία , καθώς υποδειγματικός ήταν ο συντονισμός!!Άριστα!!
 Ακολουθούν φωτογραφίες από την παραδεισένια τοποθεσία που βρίσκεται το ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξένησε την τελετή.


 Με τέτοια θέα και υπό την γλυκιά αναμονή της έναρξης της εκδήλωσης, θα ήταν παράταιρο να μην απολαύσουμε το μπαλκόνι, πίνοντας και δοκιμάζοντας το παγωτό..
 Αυτό που μας εντυπωσίασε ως παρευρισκόμενους, ήταν πως πέρα από την οργάνωση, τις ομιλίες. το ζεστό και φιλόξενο κλίμα.....τόσοι συντελεστές, καταξιωμένοι λογοτέχνες, πρόεδροι διαφόρων φορέων, σύμβουλοι και πολιτικοί της περιοχής, όλους  τους διέκρινε το αληθινό χαμόγελο, το απλό και ανθρώπινο ύφος, το έξυπνο χιούμορ.
Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις !!Το πολιτιστικό έργο της Βραυρώνας είναι πλούσιο.Η δουλειά που γίνεται, καταπληκτική. Η Πρόεδρος , η  Γραμματέας  καθώς και άλλα πρόσωπα της "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ -ΣΠΑΤΩΝ",  η κριτική επιτροπή, η Ορχήστρα και η Χορωδία που προανέφερα...έχουν μετατρέψει το εγώ σε εμείς!!Εκεί πιστεύω πως οφείλεται, όλη η πρόοδός τους!!Τις καλύτερες ευχές μου για καλή συνέχεια στο έργο τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα αν έλαβαν ή όχι διάκριση. Και του χρόνου με υγεία και την τέχνη να μας ταξιδεύει ως τριήρη!!...Η κρίση είναι πνευματική και όλα τα άλλα επακόλουθά της....η κοινωνία μας δεν προοδεύει με την γνώμη του καθενός...αλλά με τη γνώση...Οι άνθρωποι του πνεύματος, οι άνθρωποι της τέχνης , οφείλουμε στους  δύσκολους καιρούς, να δίνουμε το φως της αισιοδοξίας....αυτά κι άλλα πολλά ακούστηκαν απόψε!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...