Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Eικόνες από την 2η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ.

Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία της γράφουσας, ως δείγμα τιμής στη γενέτειρά της και όσους προσπαθούν για την ανάδειξή της!
"Η μεγαλοσύνη στα έθνη δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα" Κ. Παλαμάς.
Αν σκεφτούμε πως το έθνος το αποτελούμε όλοι μας και στην πρόοδό του συμβάλλουμε με τις ενέργειές μας, θα καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι τα λόγια του Ποιητή μας.
Το πύρωμα και το αίμα για τα μέλη του "ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ" είναι η θέληση, ο αγώνας, οι προσπάθεια για αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που απολαύσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε αυτές τις ημέρες στην Ανδραβίδα. Φυσικά στην πραγματοποίηση της 2ΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ ήταν σημαντική η βοήθεια του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης που μέσω του Νομικού Προσώπου χρηματοδότησε το μεγαλύτερο ποσοστό του ποσού που απαιτήθηκε καθώς επίσης και το προσωπικό ενδιαφέρον των αντιδημάρχων κ. Παλαιολόγου και κ. Χάρδα. Εδώ επισημαίνω πως ίσως να μου διαφεύγουν κάποια άλλα πρόσωπα, στα οποία ζητώ συγνώμη.



Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας δεν πρέπει να μείνουμε νοσταλγοί της "προ αιώνων δόξας της Ανδραβίδας" αλλά να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας έναντι της γενέτειράς μας. Ο τόπος μας θα ξανανθίσει διώχνοντας κάθε ίχνος αδιαφορίας και διαίρεσης που φέρνουν οι μικροψυχίες και η στενομυαλιά. Για να οξυγονωθεί η κοινωνία δεν απαιτούνται θριαμβολογίες , ούτε θεατρινίστικες ενέργειες. Ας εμπεδώσουμε όλοι πως η επιτυχία ακολουθεί τις απολαυστικές διαδρομές της ειλικρίνειας, της διαύγειας, της διάθεσης για το "εμείς" που θα λιώσει το "εγώ".





Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στο προσωπικό μου αρχείο και είναι ένα μικρό δείγμα της χτεσινής ημέρας. Ως μέλος του συλλόγου και αδερφή του Επίτιμου Πρόεδρου, ο οποίος αποτελεί το τρανό παράδειγμα της αγάπης προς το άλογο και την Ανδραβίδα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου,ιδιαιτέρως όλους τους νέους φίλους και ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας καθόσον πληροφορήθηκαν για την "ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ" από το διαδίκτυο και οι οποίοι μας βοήθησαν πάρα πολύ στην προετοιμασία.
















Συγχαρητήρια σε όλους και πάλι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...