Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


Το οδοιπορικό στους επαναστάτες συνεχίζεται με το 2ο μέρος του. Ασύνορες καρδιές δύναμης, ανθρω-
πιάς, ανιδιοτέλειας, με αδιάκοπο τον αγώνα για έναν κόσμο καλύτερο...
ΝΕΝΤ ΛΟΥΝΤ Στις 20 Νοεμβρίου του 1811,ως μαθητευόμενος σ' ένα πλεκτήριο καλτσών, κατέστρεψε σπάζοντας μ' ένα σφυρί μια μηχανή πλεξίματος, που ανήκε στο αφεντικό του.Αυτό το χτύπημα με το σφυρί αποτέλεσε μια δυνατή φλόγα και χιλιάδες εργάτες τον μιμήθηκαν στην περιοχή της βρετανικής βιομηχανίας, όπου δεκάδες χιλιάδες εργάτες ζούσαν κάτω απ' τα όριο της φτώχειας.
Σαν μυθικό πρόσωπο εναντίον της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Βρετανία του 19ου αιώνα, παρέσυρε όπως προαναφέρθηκε χιλιάδες εργάτες να σπάσουν τις μηχανές και να χάσουν τη δουλειά τους.Ακόμα οι μελετητές διερωτούνται αν ήταν υπαρκτό ή μυθικό πρόσωπο..
ΛΟΥΙ ΟΓΚΙΣΤ ΜΠΛΑΝΚΙ Γεννήθηκε το 1805 και πέθανε το 1881.Από τα 77 του χρόνια, τα 33 τα πέρασε στη φυλακή και γνώρισε 43 χρόνια διώξεων.Ήταν ένα πανέξυπνο αγόρι που ενδιαφέρεται για τη μόρφωση των αδερφών του, καθόσον οι γονείς του τα έχουν παραμελήσει και τρέχουν με άλλα ενδιαφέροντα. Στα 17 του χρόνια αγωνίζεται ενάντια του βασανισμού τεσσάρων αθώων στρατιωτών.Ουσιαστικά είναι ο "πρώτος επαγγελματίας επαναστάτης".Επιθυμούσε να οργανώσει τους πιο φτωχούς εργάτες σε πολιτική δύναμη.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΝΔΗ Έζησε από το 1804 - 1876. Ανήκε στις Γαλλίδες διανοούμενες που ακόμη και σήμερα διαβάζονται τα μυθιστορήματά της. Η ζωή της προχωρούσε με την ελευθερία που ήταν απαγορευμένη για τις γυναίκες της εποχής.Βοηθούσε στην αλλαγή της κοινωνίας με τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της, μέσω επιστολών προς τα ανώτερα όργανα, διαδηλώσεις και άλλες ενέργειες.
ΑΜΠΝΤ ΕΛ - ΚΑΝΤΕΡ Έζησε από το 1808 - 1883. Υπήρξε ένας μουσουλμάνος στοχαστής και Αρχηγός του πολέμου της Αλγερίας. Αντιστάθηκε δυνατά στην κατάκτηση της πατρίδας του από το γαλλικό στρα-
τό, ο οποίος κατά την εποχή εκείνη αποτελούσε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου.
ΛΟΥΙΖ ΜΙΣΕΛ Έζησε από το 1830 - 1905 και ήταν μια Γαλλίδα αναρχική,που αποτέλεσε σύμβολο της Παρισινής Κομμούνας το 1871. Η ζωή της ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά της αδικίας και φυσικά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.
ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΒΟΥΒΑΛΟΣ Έζησε από το 1831 - 1890 και ήταν Αρχηγός της φυλής των Σιου. Στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται η αντίσταση στην εισβολή των Λευκών αποίκων στα εδάφη των Ινδιάνων.Επίσης ήταν πρωτεργάτης της νίκης στο Λιτλ Μπιγκ Χορν και δολοφονήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.
ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΡΕΜΠΟ Έζησε από το 1854-1891.Ήταν Γάλλος ποιητής, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει τις λέξεις και τους ήχους.Σταμάτησε να γράφει πολύ νωρίς, στα 19 του χρόνια και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από πολύ μυστήριο.
ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΪΝΤ Έζησε από το 1856 - 1939. Ήταν γιατρός από την Αυστρία και δημιούργησε την ψυχανάλυση, η οποία θεραπεύει χρησιμοποιώντας τις λέξεις και τα σύμβολα. Ήταν αυτός που κατέδειξε πως τον άνθρωπο δεν τον καθοδηγεί μόνο η λογική, αλλά και οι σκέψεις τις οποίες δε συνειδητοποιεί.Χαρακτηρίστηκε ως ο πατέρας της ψυχανάλυσης.

Οι φωτογραφίες είναι άσχετες με το θέμα, αλλά πιστεύω πως είναι απολύτως χαλαρωτικές για να ταξιδέψει κανείς....στα χνάρια αυτών των προσωπικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...