Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ένας τόπος που ξεχωρίζει!Fragos garden studios - Kyllini!


Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο ιδιαίτερα καλαίσθητο και αρχοντικό Fragos garden studios!!Ένα προσωπικό αφιέρωμα ως τιμή, στον άνθρωπο που ανεβάζει το κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο της περιοχής της ιδιαίτερης πατρίδας μου,  για το οποίο και φέτος δεν αιτήθηκα την άδεια, του ιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνου Φραγκοπανάγου. Το συγκρότημα δεν αναγκαιεί διαφήμισης όπως ίσως φαντάζονται αρκετοί. Αρκούν  τα σχόλια των ανθρώπων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που φιλοξενήθηκαν.  Αυτό δεν σημαίνει πως δεν οφείλουμε, ως ηθικό καθήκον μας να προάγουμε την ποιότητα, αφού είναι το σκαλοπάτι που μας οδηγεί στην ανιούσα φορά της κλίμακας της προόδου!Αποτελεί υποχρέωσή μας που οδηγεί στο κοινό καλό, να παραδειγματιζόμαστε από όποιον μάχεται σε δύσκολους καιρούς, με όπλα τις αξίες!
 

 Η φιλοξενία, μας χαρακτηρίζει ως λαό από την αρχαιότητα όπου αποτελούσε πράξη αρετής. Οι Θεοί, κυρίως ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, απαιτούσαν την περιποίηση των ξένων. Λέγεται πως η κακή αντιμετώπισή τους εθεωρείτο αμάρτημα. Επίσης η φιλοξενία σαν πράξη είχε σημαντική θέση στην κοινωνία και πολύ μεγάλη δύναμη, αφού μπορούσε όπως έχει καταγραφεί να ενώσει τους απλούς πολίτες με τα ύψιστα πρόσωπα.

Στην εποχή μας παρατηρείται έντονα, η κατάλυση κάθε στοιχείου που αν διατηρηθεί, μας χαρακτηρίζει θετικά σαν σύνολο. Από την πλευρά των πελατών, βιώνουμε την τάση πολλών επαγγελματιών που επιδιώκουν την αύξηση των κερδών τους χωρίς να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που προκύπτουν, σε πρακτικά και ηθικά θέματα. Οι περισσότεροι έχουμε ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποκτώντας εμπειρία στον τρόπο της φιλοξενίας, στις παροχές των καταλυμάτων, στον τρόπο συμπεριφοράς των υπευθύνων. Τα προαναφερόμενα μας κάνουν να αναζητούμε την ποιότητα περισσότερο από ποτέ..

Πριν λίγα χρόνια  απαιτήθηκε  επανειλημμένα  να μείνουμε σε κάποιο κατάλυμα πλησίον της γενέτειράς  μου, της Ανδραβίδας του Ν. Ηλείας. Έχοντας εμπειρία από πολλά μέρη και επηρεασμένη από τη νοοτροπία γενικότερα της εποχής..... δεν φανταζόμουνα ότι υπήρχε αυτό το υπέροχο, το ξεχωριστό, το άριστο ξενοδοχείο στην περιοχή μας. Βρίσκεται στο δρόμο προς Κυλλήνη , απέναντι από τον οικισμό της 117 Π.Μ και λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη θάλασσα.


Ότι και να γράψω θα είναι λίγο!Ο Κωνσταντίνος ως ιδιοκτήτης είναι ένας σπάνιος νέος άνθρωπος που υποδέχεται τον κόσμο (δε χρησιμοποιώ την λέξη πελάτης γιατί αρμόζει σε ψυχρά επαγγελματικές σχέσεις) πάντα με το χαμόγελο που σπανίζει στα χρόνια μας, την αρχοντιά της  άψογης  περιποιημένης προσωπικότητάς  του  που επίσης δεν είναι τόσο γνωστή στα μικρά μέρη στον επαγγελματικό τομέα..., την ευθύτητα του λόγου του, την ειλικρίνεια των απόψεών του.
Το προσωπικό γούστο και η φινέτσα του, έχει απολύτως  επηρεάσει θετικότατα τον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος. Το πράσινο λάμπει, το γκαζόν μόνιμα φροντισμένο, τα φυτά και τα δέντρα βρίσκονται στα κατάλληλα σημεία, προκειμένου όλες τις ώρες η δροσιά να μαγεύει.Πλάτανοι, πεύκα, μανόλιες και διάφορα άλλα δέντρα, στα οποία οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, το πρωινό τους, την ανάγνωση του βιβλίου τους, καθώς επίσης να παρασυρθούν στα
κύματα της συζήτησης ..ίσως με νέους φίλους που μπορεί να αποτελέσουν οι υπόλοιποι ένοικοι του ξενοδοχείου.
Ο παιδότοπος κοντά στο χώρο της ψησταριάς. Εξωτερικές τουαλέτες στον κήπο, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες κατά την παραμονή έξω από τα δωμάτια. Ο χώρος είναι υπέρ αρκετός για να τρέχουν μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνοντας τα χρώματα του ουρανού, τις μυρωδιές της ατμόσφαιρας που προσφέρει ο ευλογημένος τόπος της περιοχής μας. Πολλές φορές σκέφτομαι... πως είναι πάρα πολλά που αξίζουν σ' αυτό τον νέο άνθρωπο, ο οποίος ανεβάζει στο ύψιστο το επίπεδο της περιοχής. Είναι οι στιγμές που πραγματικά νιώθω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ο τόπος από κανένα μέρος... η φύση είναι πολυποίκιλη στην περιοχή μας με άπειρα δώρα ..αν και οι επαγγελματίες είναι σωστοί, τότε ειλικρινά η ανάπτυξη δεν θα παραμένει ως μακρινός όρος.




Για τις παροχές των  εσωτερικών χώρων...είναι τόσες, καλύπτουν κάθε λεπτομέρεια που είμαι βέβαιη πως κάτι θα ξεχάσω!Γι'αυτό το αφιέρωμά μου ας θεωρηθεί περιληπτικό. Κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του ύφος, τη δική του γραμμή. Υπάρχουν δωμάτια μικρότερα και μεγαλύτερα αλλά όλα διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για την άνετη διαμονή, χωρίς να νιώθει κανείς ότι στερείται από κάτι.
Ο Κωνσταντίνος χωρίς να υπολογίσει τις δύσκολες εποχές, σεβόμενος τους φιλοξενούμενούς του, συνεχώς προβαίνει σε κάποιο είδος ανανέωσης.Πριν λίγο καιρό φρόντισε και αντικαταστάθηκαν όλα τα παλιά κρεβάτια με τα εκπληκτικα στρώματα (advance care 2) υποστρώματα και κεφαλάρια της media strom.
 Η καθαριότητα και η φρεσκάδα των χώρων, δημιουργεί ρεαλιστικά την αίσθηση της ξεκούρασης, της γλυκιάς φιλοξενίας, του καθρέφτη του αξιοπρεπούς και αρχοντικού τρόπου παραμονής!!







Ένα πολύ σημαντικό σημείο...ο Επιχειρηματίας είναι ένας ιδιαίτερα επικοινωνιακός χαρακτήρας, πάντα στη διάθεση των ενοίκων του ουσιαστικά , ανθρώπινα και όχι τυπικά. Είναι αυτή η αίσθηση που σε κάνει να επιλέξεις για διακοπές  το εν λόγω ξενοδοχείο, σκεπτόμενος ότι θα πας στο φίλο σου ή στους φίλους σου αφού και η οικογένειά του χαρακτηρίζεται από το σπάνιο ανθρώπινο γλυκό χαμόγελο.

Με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία και κάθε επιτυχία προς όλους!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...