Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η μαγεία ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ξεκινάει από το εξώφυλλο.

 
Ένα νέο βιβλίο με χρώματα καλοκαιρινά στολίζει τη λίστα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ο τίτλος σε συγκρατεί αρχικά ... καθόσον η τρικυμία ως φυσικό φαινόμενο αλλά και ως  μεταφορικός λόγος δεν κρύβει τόσα συναισθήματα, όσο αυτό το τόσο περιποιημένο βιβλίο. Διαβάζοντας την περίληψη αστραπιαία γεννιέται η επιθυμία της ανάγνωσής του. Σήμερα είπα να ξεκινήσω την εβδομάδα μου με μια επίσκεψη στον Εκδοτικό Οίκο ΩΚΕΑΝΟΣ. Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ μου είναι μαζί μου και το διάβασμα προχωράει!!Ο συγγραφέας γενικά, αγγίζει την επιτυχία καταφέρνοντας να ξεκουράζει τον αναγνώστη.... αυτό επιτυγχάνεται όταν διαβάζοντάς του έχεις εισέλθει για τα καλά όπως λέμε, στην υπόθεση και ξεχνιέσαι απ' ότι σε απασχολεί .Όταν βέβαια δεν ακούς ούτε το τηλέφωνο....τότε η επιτυχία χτυπά το γλυκό παραθυράκι του συγγραφέα..

  Είναι τόσο έξυπνα γραμμένο αυτό το μυθιστόρημα!!Πολλά βιβλία είναι υπέροχα, αλλά κάποιες φορές έχουν κουραστικό και ακαταλαβίστικο πρόλογο. Η Ιουστίνη προλογίζει το νέο της λογοτεχνικό επίτευγμα με ύφος σαφές  και απόλυτα κατανοητό. Αυτό, προσωπικά το θεωρώ δείγμα σεβασμού προς τον αναγνώστη.


Στην ιστορία μας...που με αφήνει άγρυπνη απόψε ..ο Πέτρος και η Πολέτ σε κάνουν συνοδοιπόρο σε ότι τους συμβαίνει, αλλά και σ' αυτά που θα συμβούν στις επόμενες σελίδες...Ο τρόπος που ξετυλίγει ο συγγραφέας κάθε πτυχή της ιστορίας του, εκτός από το ταλέντο κρύβει και τον εσωτερικό του κόσμο. Πλούσιος συναισθηματικά χαρακτήρας, πλούσια συναισθήματα χορεύουν σε κάθε σελίδα του έργου του.
 
Οι κριτικές που έχουν γραφτεί για το βιβλίο, που σχεδόν μόλις γεννήθηκε είναι πολλές και εμπεριστατωμένες.
Επειδή δεν μου αρέσει όταν κάτι με εκφράζει να το ξαναγράφω με άλλα λόγια, σημειώνω αυτό το απόσπασμα από τα γραφόμενα της Δρ Παρασκευής Κοψιδά -Βρεττού "Με αφηγηματική μαεστρία και διεισδυτικές ψυχολογικές καταδύσεις, η συγγραφέας εγχαράσσει σε οριακά συμβάντα της οικογενειακής ζωής και του ιδιωτικού χώρου, τη σφραγίδα μιας συγκρουσιακής νομοτέλειας του έρωτα, στην οποία οι άνθρωποι παγιδεύονται, όπως στον ιστό ενός οδυνηρού μυστήριου, στην τρομερή ευθύνη της απέραντης μοναξιάς τους" . Δεν είναι εύκολο να βιώνεις όλες αυτές τις καταστάσεις μαζί με τους πρωταγωνιστές...όμως η συγγραφέας κατάφερε να μας χαρίσει αυτή τη δυνατότητα.
Τις καλύτερες ευχές Ιουστίνη μου για ταξίδια που  Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα γίνεται γαλήνιο πέλαγος, όπως το δικό μας ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.
Η δική μου ΤΡΙΚΥΜΙΑ σε περιμένει με αγάπη να δεχτεί την υπογραφή σου!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...