Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Σήμερα εορτάζεται η γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μου σε όλους και όλες που γιορτάζουν και ένα μικρό αφιέρωμα.
Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου κατά το θρησκευτικό ημερολόγιο είναι στις 23 Απριλίου. Όταν το Πάσχα έπεται της 23ης Απριλίου, τότε ο εορτασμός γίνεται την επομένη μέρα του Πάσχα.
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος  ή Τροπαιοφόρος, γεννήθηκε γύρω στα 275 μ.Χ., δηλαδή την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, στην περιοχή της Καππαδοκίας. Η  καταγωγή του ήταν από εύπορη οικογένεια, ενώ και οι δυο γονείς του ήταν χριστιανοί. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο πατέρας του Αγίου μαρτύρησε για χάρη του Χριστού όταν ο Άγιος Γεώργιος ήταν μόλις δέκα ετών.
Όταν ο Γεώργιος ενηλικιώθηκε κατατάχτηκε στο ρωμαϊκό στρατό και ήταν υπόδειγμα στρατιώτη.
Κατά το βίο του ήταν πλούσιες και συχνές οι  θαυματουργές πράξεις. Το διασημότερο θαύμα του ήταν αυτό που ο Άγιος καβάλα σε ένα άσπρο άλογο σκότωσε έναν δράκο.





Έτσι συνηθίζεται σε πολλά μέρη κατά την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου, να παίρνουν μέρος ιππείς με άλογα ως τιμή και ευλογία! ΄Ετσι έγινε και φέτος στο χωριό Νεοχώρι της Ηλείας!
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, ο Άγιος Γεώργιος να τους ευλογεί και να τους προστατεύει πάντα!Και του χρόνου με υγεία και χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...