Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 11ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ -ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ -ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ".

Μόλις χτες, 26 Μαΐου 2016, το βραδάκι κύλησε υπέροχα, με την τέχνη τα ταξιδεύει και να γεννά ελπίδες μέσα από τα έργα του Νίκου Καββαδία και των μεστών λόγων των ομιλούντων!
Βρεθήκαμε προσκαλεσμένοι από το "ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ" στο Πνευματικό Κέντρο της Πετρούπολης, σε μια γειτονιά καταπράσινη που μοσχοβολούσε από τα άνθη, προκειμένου να παρακολουθήσουμε μια άριστη εκδήλωση με ποιότητα στην τέχνη. Είχα την τύχη να είμαι ανάμεσα στους διακριθέντες με Έπαινο για το ποίημά μου "Πόνος Ψυχής".

 




Πόνος Ψυχής
 
Μες την μικρή ταβέρνα
με την παλιά λατέρνα,
θα νοιώσεις τη ζωή
σαν άνοιξης πρωί,
στην όμορφη Αθήνα
με την ξανθιά ρετσίνα,
εκεί σε μια γωνιά
θα  βλέπεις τον ντουνιά
πως είναι παιχνιδάκι,
και συ μικρό παιδάκι
θα γίνεσαι με μια γουλιά,
κι ας έχεις γκρίζα τα μαλλιά.
 
Βραδιές  γεμάτες χάρη
μ’ αστέρια και φεγγάρι
στον δρόμο να γυρνάς,
κι αν τύχει να πονάς
για μάτια και για χείλια,
σε μια κλεισμένη γρίλια
καντάδα σιγανή
μ’ ολόγλυκια φωνή, 
με μια παλιά κιθάρα
τους πόθους την λαχτάρα
που έχει στην καρδιά,
θα πεις στων άστρων την ποδιά!!
 
Εύχομαι ολόψυχα στην κ. Αρετή Γκιωνάκη ως  Πρόεδρο, στον κ. Νίκο Δεληγιάννη ως Αντιπρόεδρο, καθώς επίσης και σε όσους συμμετέχουν στη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ -ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ", η οποία είναι υπεύθυνη για τα πολύ αξιόλογα περιοδικά "ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ" ΚΑΙ "iamvosart" των ομώνυμων εκδόσεων, να είναι καλά ώστε να συνεχίζουν αυτό το ξεχωριστό ταξίδι της τέχνης μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια επίσης σε όλους  όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ανεξαρτήτου διάκρισης. Η ουσία της ομορφιάς βρίσκεται στο ταξίδι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...