Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ανοίγοντας τα φτερά με αξίες και ιδανικά.

Αφιερωμένο σε όλους..που είναι πιστοί στα ιδανικά τους, σε όλους που πετούν όλο και πιο ψηλά κατόπιν κοπιαστικών διαδρομών και συνεχών αγώνων!

Ένα λατρεμένο απόσπασμα από το πασίγνωστο βιβλίο του Richard Bach, Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΑΝΑΘΑΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ!
"..το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιμονή, είναι ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι. Ως αντάλλαγμα για αυτή την προσπάθειά μας θα μας περιφρονήσουν, θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν από τον κύκλο τους οι φίλοι και οι συγγενείς. Αν επιμείνουμε όμως, αν αντέξουμε τη μοναξιά μας και μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που με τόση αγάπη αποφασίσαμε να κάνουμε, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε καινούριους φίλους και καινούριους συγγενείς, οι οποίοι ήδη συμμερίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε επιλέξει, κι ότι μαζί τους θα πετάξουμε πολύ πιο μακριά και πιο ψηλά από όσο μπορούμε να ονειρευτούμε".

Πόσο σημαντικό για την πορεία μας ως άνθρωποι....να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε; πόσο τόλμη χρειάζεται να μην παρασυρθούμε από κάθε εποχιακό ρεύμα και να παραμείνουμε στις αξίες και τα ιδανικά μας;

 Ίσως το "πέταγμα" μέσω αξιών και υγιούς αγώνα να είναι το δυσκολότερο..όταν όμως έρθει η ώρα τότε όλο και νέοι ουρανοί ανοίγονται!
Αντίθετα με τους γνωστούς τρόπους της πεπατημένης (ρουσφετολογικούς,οσφυοκαμψίας, πλάγιας οδού) που δίνουν το εύκολο πέταγμα αλλά χωρίς πυξίδα...έτσι που χάνεις γρήγορα τον προσανατολισμό.
Κάτι σαν την ξαφνική λάμψη...που αστραπιαία χάνεται..
Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στο ταξίδι πρώτα απ' όλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...